We wtorek 20 sierpnia o godz. 19:00 Klubokawiarnia Podróżnik w Warszawie zaprasza na spotkanie i promocję książki „Kuchnia Nowej Zelandii” autorstwa Ilony Zdziech. W trakcie imprezy będzie można spróbować kilku nowozelandzkich specjałów oraz zaopatrzyć się w smaki z Antypodów.
„Któż nie marzy o wyprawie do spektakularnej krainy hobbitów, wulkanów i rygby? Czego koniecznie należy spróbować w Nowej Zelandii, aby doświadczyć jej jako świadomy turysta kulinarny?” – tak organizatorzy zapraszają na spotkanie z Iloną Zdziech, autorką książki „Kuchnia Nowej Zelandii”.
„Kuchnia Nowej Zelandii” – „Gdybyście chcieli wybrać się na koniec świata, wystarczy otworzyć tę książkę. Nowa Zelandia urzekła mnie wspaniałymi produktami, których część, jak na przykład wino, jagnięcina, owoce kiwi, oleje z awokado czy miody z manuki, jest już dostępna w Polsce. Zostały one osobno opisane na końcu książki. Zasadniczą część stanowią przepisy na najbardziej lubiane nowozelandzkie potrawy. Znajdzie się tutaj sporo nowych połączeń smakowych (czasami wręcz szokujących dla Polaków) oraz wyjątkowo proste metody gotowania. Liczne opowieści dotyczące historii kraju i jego kulinarnych atrakcji z pewnością pomogą zaplanować podróż i intensywnie przeżyć nowozelandzką przygodę życia” – pisze autorka.
Strona organizatora wydarzenia: http://www.warszawa.klubpodroznik.pl/kuchnia-nowej-zelandii-promocja-ksiazki-spotkanie-autorskie/